Vad är Laser Hårborttagning och fungerar det?
Laserhårborttagning är en populär kosmetisk procedur som används för att permanent reducera oönskad hårväxt på olika delar av kroppen.
Metoden fungerar genom att använda en laserapparat som avger en intensiv ljusstråle som absorberas av pigmentet i hårsäckarna. När ljuset absorberas omvandlas det till värmeenergi som skadar hårsäckarna och förhindrar ytterligare hårtillväxt.
Hårborttagning med laser går att genomföra på många olika områden på kroppen och några av de vanligaste områden är ben, ansikte och underlivet.
Under behandlingen riktas laserns ljusstråle mot huden, där den tränger igenom och når hårsäcken. Pigmentet, som vanligtvis är melanin, i håret absorberar ljuset och värmen förstörs hårsäcken. Det är viktigt att notera att laserhårborttagning fungerar bäst på mörkt hår och ljus hud, eftersom kontrasten mellan pigmentet i håret och huden ger bättre absorption av ljuset.
För att uppnå optimala resultat krävs vanligtvis flera behandlingssessioner, eftersom håret går igenom olika tillväxtcykler. Laserhårborttagning är vanligtvis smärtfri, men vissa personer kan uppleva en mild brännande känsla eller stickningar under behandlingen.
Vilka kan utföra Laser-hårborttagning?
Både män och kvinnor kan göra laserhårborttagning. Laserbehandlingen kan utföras på olika områden av kroppen, inklusive ansikte, armar, ben, rygg, bröst, bikiniområdet och många fler. Oavsett kön kan personer med oönskad hårväxt dra nytta av laserhårborttagning för att permanent minska hårtillväxten och uppnå en jämnare och hårfri hud. Det är viktigt att notera att behandlingseffektiviteten kan variera beroende på
individens hårfärg och hudtyp. Vad gäller hudton, kan moderna laserapparater anpassas för att passa olika hudtyper.
Vilka ska inte göra laser-hårborttagning?
Vissa personer kan vara olämpliga för laserhårborttagning eller kan behöva vara försiktiga med behandlingen på grund av olika faktorer. Här är några exempel på personer som vanligtvis inte rekommenderas att genomgå laserhårborttagning:
1-Gravida kvinnor: Det finns begränsad forskning om säkerheten för laserbehandling under graviditet, så det är generellt rekommenderat att vänta tills efter graviditeten innan man genomför behandlingen.
2-Ammande kvinnor: Även om det inte finns några kända risker för ammande kvinnor, kan vissa välja att avstå från behandlingen under amning för att undvika eventuell exponering av barnet för laserljus.
3-Personer med aktiv hudinfektion eller inflammation: Områden med aktiv hudinfektion, inflammation eller andra hudtillstånd kan vara känsliga och kan kräva att behandlingen skjuts upp tills huden har läkt.
4-Personer som tar vissa mediciner eller har vissa medicinska tillstånd: Vissa mediciner och medicinska tillstånd kan öka risken för komplikationer eller negativa effekter av laserbehandling.
Det är viktigt att konsultera med våra laserterapeuter för att utvärdera eventuella kontraindikationer eller risker innan man genomgår behandlingen.
Vi erbjuder hårborttagning i Göteborg och Stockholm för både män och kvinnor.